Marques De Caceres Rioja Blanco

  • Nowość
Marques De Caceres Rioja Blanco
Marques De Caceres Rioja Blanco
Hiszpania
0,00 zł
Brutto
Ilość

Dostępna ilość: 2

Rok
2020
Kolor
Białe
Smak
Wytrawne
Szczep
Viura 100%
Kraj
Hiszpania
Region
Rioja
Producent
Marques de Caceres
Zawartość alkoholu
12.5 %
Pojemność
750 ml

Opis


Winifikacja Marques De Caceres Rioja Blanco prezentuje delikatny, słomkowy odcień, o złocistych refleksach.

Bogaty smak wina charakteryzuje się odżywczym bukietem, subtelnie zaznaczoną świeżością, niezwykłą elegancją, żywą kwasowością, doskonałą równowagą, wielowymiarowymi tonami owocowymi i delikatnym, długotrwałym finiszem.

Wino zachwyca złożonym aromatem, w którym wyczuwalne są wyraźne nuty melona, soczystego jabłka, dojrzałego ananasa, orzeźwiającej limonki i delikatnego nugatu, harmonijnie rozwijające się na subtelnym tle kwiatowych akcentów.

Rekomendacje kulinarne: Wino doskonale sprawdzi się jako wysmakowany aperitif, idealnie komponując się z krewetkami, ostrygami, delikatnie smażonymi filetami rybnymi oraz wykwintnymi daniami na bazie ryżu i makaronu.

Wini Marques De Caceres Rioja Blanco prezentuje się w subtelnej odsłonie słomkowej barwy.

Charakter trunku cechuje się bogatym bukietem, świeżością, delikatnością, żywą kwasowością, doskonale wyważonym smakiem, wielowymiarowymi niuansami owoców oraz delikatnym, wytrawnym finiszem.

Wino emanuje kompleksowym aromatem, w którym można dostrzec subtelne nuty melona, jabłka, ananasa, gorzkiej cytryny i nugatu, rozwijające się na tle delikatnych kwiatowych tonacji.

Propozycje kulinarne: Wino stanowi doskonały wybór jako aperitif, idealnie komponuje się z potrawami z owocami morza, smażonymi rybami, daniami z ryżu i makaronem.

Młode wino Marques de Caceres, Blanco jest produkowane z winogron odmiany Viura, które są zbierane na wybranych obszarach z licznymi starodrzewami o niskiej wydajności (powyżej 30 lat) w regionie Rioja Alta. Winnice głównie rosną na glebach gliniasto-wapiennych, ubogich i mało żyznych. Klimat lokalny jest atlantycki, o łagodnych temperaturach.

Zbiory odbywają się ręcznie pod koniec września, wyłącznie we wczesnych godzinach porannych, aby uniknąć utleniania. Po krótkiej maceracji przez 2-4 godziny wino jest delikatnie tłoczone i fermentowane w niskiej temperaturze (15-18 ºC) w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Późniejsza stabilizacja na zimno zapobiega fermentacji malolaktycznej i utrzymuje naturalną kwasowość i świeżość odmiany. Butelkowanie odbywa się w grudniu-styczniu.

Potencjał do przechowywania wina wynosi 2 lata.

Doskonałe na letnie, ciepłe wieczory, na balkonie, tarasie lub przy ognisku.

Zalecana temperatura serwowania: 6-8°C.

UWAGA: Napoje alkoholowe mogą być sprzedawane wyłącznie osobom pełnoletnim i trzeźwym przy odbiorze Zamówienia.

Inne Alkohole tego Producenta

Inne Alkohole z tej Kategorii

Darmowa dostawa od 500 zł

Dla zamówień powyżej 500 zł, wysyłamy za darmo

Bezpieczne płatności

Zapłać przez internet, szybko, łatwo i bezpiecznie

Gwarancja jakości

Oferujemy oryginalne wina sprawdzonych producentów

Wysyłka w 24h

W dni robocze zamówienia złożone do godz. 11.00 wysyłamy tego samego dnia

Zarejestruj konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się do konta albo odzyskaj hasło