Sklep Casa Silva

Ratując winorośl przed inwazją filoksery, Rodzina Silva przeniosła się z regionu Bordeaux do Chile. Osiedlając się w nowym miejscu, założyli winiarnię Casa Silva. Umiejętne połączenie tradycyjnych francuskich metod produkcji wina z wieloletnim doświadczeniem i starannym podejściem do uprawy winorośli dało doskonały wynik-wyjątkowe chilijskie wina z francuskim akcentem.

Do tej pory firma produkuje kilka linii win-Dona Dominga, Cool Coast, projekt Carmenere Microterroire i inne. W 2013 roku Casa Silva otrzymała tytuł "winiarski Dom roku" według Stowarzyszenia chilijskiego wina.

Czerwone wytrawne wino Casa Silva," Collection " Carmenere jest wytwarzane z winogron Carmenere uprawianych we własnych winnicach firmy. Zbiory są zbierane ręcznie, jagody są sortowane i uwalniane z grzbietów. Maceracja przedfermentacyjna przez osiem dni odbywa się w temperaturze 6 °C. fermentacja alkoholowa odbywa się w stalowych zbiornikowcach przez 16 dni w kontrolowanej temperaturze 26-28 °C. maceracja po fermentacji trwa 15 dni, a następnie dekantacja i fermentacja malolaktyczna. Połowa wina dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu, pozostałe 50% w stalowych tankowcach.

Sorry for the inconvenience.

Chwilowy brak zawartości.

Zarejestruj konto

Posiadasz już konto?
Zaloguj się do konta albo odzyskaj hasło